Tilbod om vaksine mot smittsam hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet tilrår at ungdom i alderen 16–19 år, vaksinerer seg mot meningokokksjukdom (smittsam hjernehinnebetennelse). Tilrådinga gjeld òg yngre og eldre ungdomar.
Helsesjukeplaiar på skulen tilbyr no ei kombinasjonsvaksine (Nimerix) som vernar mot alle dei fire gruppene av meningokokkbakteriar.
På lik linje med andre vaksinar som ikkje blir tilbydde i barnevaksinasjonsprogrammet, må vaksinen betalast av kvar enkelt. Nimenrix kostar kr 500 per dose, og må betalast kontant ved vaksinering.
Sidan vaksinen må bestillast inn særskilt, må helsesjukepleiar ha bindande melding frå dei som vil ha vaksinen.
Alle 1. klassingar vil få utdelt eit informasjonsskriv med ein påmeldingsdel, av kontaktlærar.
Dei 2. og 3. klassingane som ikkje allereie har tatt vaksine, kan hente informasjonsskriv med påmeldingsdel ved ekspedisjonen.
Påmelding til vaksinasjon leverer de inn til ekspedisjonen innan 26. september 2019. For elevar under 18 år, må påmeldingsdelen vere underskriven av føresette.
Dato og klokkeslett for vaksinering, kjem seinare.

Hadde du ikkje høve til å vere på VG1- og VG2-infomøtet førre veke?

Du finn presentasjonane frå møta på høgre side under dokument.

Informasjon om skuleskyss til Volda

Det er sett opp ein ekstra skulebuss til Volda ved skuleslutt.
Denne går frå rutebilstasjonen. Dette betyr at de som skal til Volda tek bussen som står på rutebilstasjonen, og de som skal til Ulstein, Herøy, Hareid og Sande tek bussen som står ved skulen.

Skulevalet 2019

I samband med kommune- og fylkestingsvalet 2019 er det arrangert skuleval samt debatt for elevane ved Ørsta vidaregåande skule. Trykk på for å forstørre resultatet.

Orienteringsmøte for føresette

Det blir haldt orienteringsmøte for føresette til elevar på VG1 og VG2, onsdag 04. september 2019.

Viktig informasjon om skuleskyss

Her kjem viktig informasjon frå fylket om skuleskysskort for alle elevar, både tidlegare og komande.

Viktig informasjon om inntak til skuleåret 2019/2020

Viktig informasjon i forbindelse med inntak til videregående opplæring skoleåret 2019/2020.

Viktig informasjon om skuleskysskort

Skuleskysskorta som elevane allereie har skal nyttast til kommande skuleår.

Nordfjordelevar søkjer seg til Ørsta vidaregåande skule

Fleire tiandeklassingar frå Hornindal har denne vinteren vore på besøk ved Ørsta vidaregåande skule, og ynskjer seg skuleplass hjå oss.

FN-rollespel ved VG2-elevar

Krisa i Jemen er av FN rekna som den største humanitære katastrofa i verda. 22,2 millionar innbyggjarar treng humanitær hjelp og for 11,3 millioner menneske er behovet akutt.

Torsdag 14. februar 2019 gjorde vi kulturhuset i Ørsta om til FNs hovedkvarter i New York. VG2-elevane ved Ørsta vidaregåande skule møtte som delegatar for FNs sikkerheitsråd.