Peparkakeby

Restaurant- og matfag inviterte i år elevane på Ørsta vgs til å lage og stille ut peparkakehus til årets peparkakeby.

Alle klassene var sjølvsagt velkomne til å delta.

Resultatet vart eit fole imponerande bord!

Der elevane fekk tildelt tomter på 1 mål pr elev i målestokk 1:100

Johan Bertel Vartdal og gutane på VG3 Automasjon kopla gatelykter, lys til skianlegget og la fram straum og lys til kvar tomt.

Utstilling av ferdige produkt er ved Hovedinngang til D-bygget, og det er bere å ta turen no får litt koseleg julestemning. Når du kjem inn døra kjenner du lukta av pepperkake og kan sjå dei flotte byggverka!

Der var tre maler elevane kunnne lage sine byggverk etter:

1. "Klassikeren" – som er det ordinære pepperkakehuset, men der ein legg vekt på kreativitet og originalitet.
  2. "Julebildet" – ei scene frå tradisjonelle, eller moderne juletradisjonar som tv-serier, kan formes med kulisser, hus og figurar.
  3. "Kjente byggverk" – bygningar eller lande-merke gjenskapt i deig, og steikt og pynta.

Tekst: Trond Urkegjerde Foto: Ann Kristin Eikrem