Ørsta vidaregåande skule > Nyheiter > Besøk av rekruteringspatrulja 30.01.2012

Besøk av rekruteringspatrulja 30.01.2012

Måndag 30.januar hadde dei to helse-og sosialfagklassene ved skulen besøk av rekruteringspatrulja, ved Camilla Kleppe Eidså og Yvonne Skjåstad. Desse jentene reiser rundt og informerer om Aksjon helsefagarbeidar!

Aksjon helsefagarbeider har følgande mål:

1. bidra til å skaffe tilstrekkeleg antal læreplassar

2. bidra til rekruttering til helsearbeiderfaget

Ynskjer du ein spennande og givande jobb? Som helsefagarbeider jobbar du i nær kontakt med menneske. Blant dine oppgåver er å gi praktisk pleie, omsorg og miljøarbeid til menneske som treng det.

Fakta - utdanning

Etter helse- og sosialfag på Vg1, kan du velje helsearbeiderfag på Vg2, der du blant anna lærer:

• Helsefremmende arbeid (sykdomslære, sykepleie, kosthold, førstehjelp mm)
  • Yrkesutøvelse (etikk, planlegging, dokumentasjon, lover og forskrifter)
  • Kommunikasjon og samhandling
  • Brukermedvirkning
  • Observasjon og rapportering

På Vg3 er du lærling, og må søke lærlingplass på et arbeidssted innen omsorgstjenestene selv. Det kan for eksempel være på et sykehjem, i hjemmesykepleien eller på et sykehus. Du får lønn og opplæring på arbeidsstedet. Læretiden varer i to år. Når den er fullført, kan du ta fagprøve. Mer informasjon om å være lærling finner du her. Etter bestått fagprøve, får du fagbrev og er helsefagarbeider.

Fakta - arbeidsforhold

• Lønn mens du er lærling.
  • Du får en årslønn fordelt over to år, ca. 286.200 kroner (2011) Du får ekstra betalt hvis du jobber kveld, helg eller i høytidene
  • Begynnerlønn med vakttillegg er ca. 326.200 (2011), der omlag 40.000 kroner er tillegg. Fleksibel arbeidstid (du kan ønske deg en vaktordning som passer best for deg)
  • Du får jobb (nesten) hvor som helst – og du får en sikker arbeidsplass
  • Den viktigste jobben din er å gi andre en god dag